24.03.2016. - obišli smo DUZS, centar Karlovac, od 09,00 sati, gdje su se naši članovi upoznali sa aktivnostima i načinom rada ove ustanove. Svaki naš član osposobio se za aktivno djelovanje na terenu i spoznao način djelovanja ove ustanove. Zahvaljujemo službujućem timu i voditelju Centra, g. Zdravku Jandrlića, na strpljivosti i razumijevanju. Posjetili smo i Krojački obrt gđe. Biserke Mejašić gdje su naši članovi učili osnove šivanja i sitnih popravaka. Svi su savladali baratanje iglom, koncem i škaricama. Zahvaljujemo gđi. Biserki i želimo joj još puno učenika u savladavanju krojačkog zanata. 
Posjetili smo i našu poznatu trgovinu eko proizvodima "Dvije Dore" a sa načinom rada i asortimanom trgovine upoznali su nas vlasnici: g. Hrvoje Kalčić i gđa. Majda Višnjić. Uz put smo obišli karlovačka stara pristaništa na r. Kupi, rodnu kuću naše poznate spisateljice gđe. Dragojle Jarnjević, kuću u kojoj su živjeli naši poznati svjetski istraživači Mirko i Stjepan Seljan. 
Na kraju današnjeg napornog, ali vrlo interesantnog dana, posjetili smo i skulpturu Leptira, autora g. Danijela Butale, kojeg su potavili Rotarijanci za simbol razminiranja naše županije. Malo umorni sa puno informacija rastali smo se oko 13,00 sati.
Navečer u GK "I.G. Kovačić" organizirali smo u povodu 25. obljetnice događaja na Plitvicama, predstavljanje dokumentarnog filma "Krvavi Uskrs" i rad HMDC DR. Djelatnici Centra na čelu sa g. dr. Antom Nazorom, ravnateljem, upoznali su nas sa dokumentima koji su objevljeni u prošloj godini ,a tiču se novije hrvatske povijesti.