Dana 22. lipnja zajedno sa Oldtimerima, ljubiteljima starodobnih vojnih vozila iz Karlovca i Zagreba, posjetili smo Ličku Plješevicu, vrh Gole Plješevice TT-1646 m, objekte Radarske postaje nekadašnje JNA, prekrasnu prirodu i pustolovno putovanje do cilja i natrag, te nekadašnji vojni aerodrom "Željava". Vidljivost je bila dobra pa smo se lijepo mogli orijentirati i osmotriti planinske masive koji nas okružuju. Boravak na ovoj planini pruža nezaboravan doživljaj i osvježenje. Samo putovanje ovim starim vozilima već izaziva pustolovinu, a dolazak na cilj i povratak poduhvat je vrijedan divljenja ovih entuzijasta. Posebna zahvala našim prijateljima iz PP Korenica, koji su nam pružali potporu i pomoć u ovom zahvatu.

SLIKE

 

Svi koji žele ići u Vukovar 08. listopada 2013. g. potrebno je prijaviti se do kraja kolovoza u Stožer

 

Dana 08. lipnja, nastavili smo sa obilaskom, evidentiranjem i uređenjem fortifikacija uz magistralnu željezničku prugu: Karlovac - Ogulin. Obišli smo, evidentirali i očistili 7 objekata uglavnom iz 2. svj. rata. Najviše ovih utvrđenja je vidno devastirano i oštećeno, a ima i lijepih primjera koje održavaju mještani na čijoj su se zemlji, ranije ti objekti nalazili. Uglavnom ih koriste kao skladišne prostore, mjesta za spaljivanje korova ili ih jednostavno održavaju uz svoje vrtove. Objekti koji su van naseljenih mjesta, prepušteni su zubu vremena i naravno besposličarima koji i tu imaju potrebe to devastirait, bez razloga i pameti. Obilazak smo organizirali starodobnim vojnim vozilom "Campagniola AR-55".

SLIKE

 

03.06. u OŠ "Braća Seljan" otvorena je prigodna izložba fotografija iz bespilotne letjelice pri proboju Turnja 06. kolovoza 1995. godine, ratne fotografije i borbena oprema obiju vojski, te minsko eksplozivna edukativna sredstva. Izložba je otvorena povodom 120. obljetnice ove škole i 22. obljetnice stvaranja OSRH. Izložbu je otvorio gen. bojnik Dragutin Repinc, zapovjednik HKoV-e sa suradnicima ,a izložbu su priredili Verino Joha i Dubravko Halovanić uz stručno vodstvo prof. Halyne Kybinsky. Gardista Verino prvi puta izlaže dio svoje
bogate zbirke, koju marljivo sakuplja već nekoliko godina.

SLIKE

 

Svetu misu i procesiju na Tijelovo, slavili smo na Švarči u Župnoj crkvi "Sv. Franje Ksaverskog". Misu je predvodio msgr. F. Vražić, a u procesiji oko crkve nazočili su i ovogodišnji prvopričesnici. Naši pripadnici su nosili svijeće i bili uz svećenika.

SLIKE