Dana 8. prosinca, u zagrebačkoj prvostolnici preuzeli smo Betlehemsko svjetlo i donijeli ga u Karlovac. Sv. misu slavili su svećenici naše Prvostolnice, a Betlehemsko svjetlo donešeno je pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Na sv. misi su sudjelovali g. Domagoj Hajduković, izaslanik Sabora i g. Željko Rotić, predstavnik SIH-a. Ovogodišnje geslo Betlehemskog svjetla je: BUDIMO SVJETLO JEDNI DRUGIMA. Betlehemsko svjetlo raznijeli smo po župnim crkvama: "Presvetog trojstva", "Srca Isusova na Luščiću, Švarči i Novigradu. Betl. svjetlo donijeli smo i na Duhovnu obnovu koju je vodio pater. Z. Linić a donijeli smo ga i u vrtić "4 rijeke" na Turnju, gdje su djeca priredila prigodni program, Svjetlo će razaslati po ostalim vrtićima."

SLIKE

 

24. studenog održali smo redovnu godišnju skupštinu u prostorijama HVIDR-e i dobili potporu naših gostiju i roditelja za nastavak djelovanja. Tijekom skupštine promoviran je naš rad tijekom godine sa posebnim osvrtom na specifične aktivnosti koje provodimo i boravak u prirodi naših članova koje mi organiziramo.

VIDEO

 

Dana 22. studenog organizirali smo promociju knjige "Crna mapa", autora Vladimira Mukuseva, a knjiga govori o dva novinara sa Državne televizije SSSR-a, koja su ubili pobunjeni Srbi 1. rujna 1991. g. blizu Hrvatske Kostajnice i pokrivili Hrvate. Novinari su Viktor Nogin i Gennadij Kurinnoj, a promovirali su: brig./mir. D. Halovanić, prof. Mladen Muić, g. Željko Maljevac, gl. urednik "Novi Sisački tjednik", prof. Mete Rupić - HMDC DR i g. Ivica Panđa - Orkan, dokumentarista i promotor događaja iz razdoblja Domovinskog rata.

VIDEO

 

Dana 18. studenog u župnoj crkvi "Presvetog Trojstva" u Karlovcu, služena je Sv. misa zahvalnica za naše generale i misa zadušnica za poginule i stradale u Vukovaru, Škabrnji i Slunju. Misno slavlje predvodio je msg. Ferdinand Vražić sa svećenicima. Nakon mise paljeni su lampioni, a na Trgu bana Jelačića odvijao se prigodni program. I naša postrojba učestvovala je u ovom svečanom obilježju.

 

U subotu 20. listopada, obišli smo dio nekadašnje bojišnice iz razdoblja Domovinskog rata, našim vozilom "Pinzgauer". Najprije smo obišli "Zid sjećanja" u Udruzi obitelji poginulih branitelja, a sa zidom nas je upoznala gđa. Zlatica, tajnica udruge. U vrtiću "4. rijeke", na Turnju, posadili smo sadnice drveća ovoga kraja i obrazovali mali park. Dočekala nas je gđa. Lidija - ravnateljica i zahvalila se na ovoj plemenitoj akciji. Odali smo počast poginulim braniteljima na spomen obilježju "Turanj" i upalili lampion.  Nastavljamo putovanje do "Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda" u Gornjem Mekušju, gdje nas dočekuje gđa. Tanja Stepinac i upoznaje sa ovim uređajem, drugim u R. Hrvatskoj. Obilazimo uređaj uz razgled i upoznavanje. Putovanje nastavljamo u Slunjsku Selnicu, do obitelji naših članova: Viktorije i Verina Johe, gdje nas dočekuje njihova obitelj. Tu smo lijepo ugošćeni i dočekani. Razgledavamo imanje i mali Muzej vojne opreme, koju su roditelji zatekli pri povratku u svoju kuću, nakon VRO "Oluja-95". Ovdje i objedujemo na obali r. Utinje. Naš prijatelj, Josip Šut, inž. lovstva i zaštite prirode, održao je prigodno predavanje o divljim životinjama ovoga kraja, a razgledali smo i prebivalište dabrova u ovom kraju.
Putovanje nastavljamo uz obilazak neprijateljskih položaja i sistem obrane druge linije na Basarinom brdu, iz razdoblja Domovinskog rata. U povratku svraćamo do Brođana, gdje upoznajemo bunker iz Drugog svj. rata i odajemo počast uz paljenje lampiona poginulim mještanima, koji su stradali u minskom polju po povratku svojim kućama nakon VRO "Oluja-95.". Kasno poslijepodne uz zubato jesenje sunce vraćamo se u Karlovac. I mi i naše vozilo je sve ovo izdržalo.

SLIKE

VIDEO