Ovogodišnja 11. međunarodna smotra starodobnih vojnih vozila održana je po predviđenom planu i programu. Odazvalo se 26 vozila (18 vozila i 8 motora) sa ukupno 150 posjetitelja i gostiju. Smotru je otvorio g. Damir Jelić, gradonačelnik, a nazočili su još g. Josip Šafar i g. Ivan Banjavčić, dožupani, smotru pristiglih vozila i vozača izvršila je gđa. Marina Kolaković, zamjenica gradonačelnika. Izabrali smo najstarije vozilo koje posjeduje g. Želimir Krističević (Jeep Willys iz 1942. g.) , najkompletnije vozilo posjeduje g. Slavko Jandrečić (Jeep Willys iz 1943.g.), najstariji vozač je g. Želimir Krističević (1942.), a najmlađi učesnik na Smotri je bio Marno Milek sa izložbom autobusa (2006.). Smotri su nazočili i gosti iz R. Slovenije, Časnički zbor iz Metlike i Veterani iz Bele Krajine. Nastupili su KUD "Vinčica" iz B. Poljica i mladi članovi KUD-a "Izvor" iz Gen. Stola. Ugostili su nas djelatnici restorana "Toplice Lešće" iz Lešća. Po završetku ovogodišnje smotre, naši gosti, vozači i sudionici, bili su zadovoljni obilaskom dijela naše županije, spoznajom događanja tijekom Domovinskog rata i gostoprinstvom naših ljudi na pojedinim točkama na trasi kretanja. Svima njima se od srca zahvaljujemo.

TV PRILOG

SLIKE

 

Po redovnom programu, grupa naših članova obišla je dio utvrđanih fortifikacija iz razdoblja 2. svj. i Domovinskog rata. Napravili smo prve snimke i označili obiđene objekte za stvaranje kataloga istih, a temeljem odobrenja Konzervatorskog odjela ministarstva kulture u Karlovačkoj županiji. Članovi su uz druženje i boravak u prirodi marljivo uzimali podatke, bilježili i uređivali pronađene objekte na terenu, a nije nas ni dosadna proljetna kiša omela u tim aktivnostima. Sa ovom aktivnosti nastavljamo u narednom razdoblju.

SLIKE

 

Dana 28. ožujka, obišli smo prostorije HGSS - stanica Karlovac, gdje smo se upoznali sa sredstvima, opremom i načinom djelovanja. Primio nas je g. Dubravko Butala, pročelnik sa suradnicima. Nakon toga smo obišli Vilu "Anzić" na Borlinu i upoznali se sa mjestom i radom djelovanja CEIK-a "Braća Seljan". Po povratku smo svratili na Sportsku streljanu u Jamadolu i upoznali se sa radom ove institucije koja ove godine obilježava 60.-tu obljetnicu rada a sa Društvom nas je upoznao g. M. Tončić, predsjednik. Organizirali smo i takmičenje u gađanju zračnom puškom, a najbolje rezultate postigla je naša članica Dijana Nikolić, apsolvenica PA (Rijeka). Kroz ove obilaske, upoznali smo puno zanimljivosti i sreli drage suradnike uz popunjavanje slobodnog vremena naših članova za vrijeme ovih Uskrsnih blagdana.

SLIKE

 

Dana 27. ožujka, po našem redovnom planu izobrazbe i odobrenju ministra MORH-a, g. A. Kotormanovića, obišli smo Vojni poligon "Eugen Kvaternik" u Slunju, gdje smo se upoznali sa poligonom, sredstvima koja se koriste u obuci, a obišli smo i vrelo r. Mrežnice, koja izvire u središtu ovoga poligona. Zapovjednik poligona, brig. I. Jurilj sa suradnicima lijepo nas je primio u upoznao sa poligonom. Po povratku smo svratili na spomen obilježje u Slunju i odali počast poginulim, nestalim i stradalim hrvatskim braniteljima i mještanima ovoga kraja.

SLIKE

 

Dana 02. ožujka, održan je 14. tradicionalni Dekanatski Križni put Karlovačkog dekanata, kroz Gradsku park šumu Kozjača. Početak Križnoga puta bio je na Švarči ispred crkve "Sv. Franje Ksaverskog", a završio je na Dubovcu sa Sv. misom za sve učesnike u crkvi "Sv. Josipa. Križni je put priprema za najveći katolički blagdan Uskrs, a predvodio ga je karlovački dekan Ivan Norbert Koprivec. Kroz molitvu i pjesmu, hodočasnici su savladali tešku snježnu ovogodišnju stazu. Mi iz PP "KPV ZNG-91." zajedno sa našim roditeljima, posvetili smo 9. postaju našoj Pravobraniteljici i njenim satelitima, kako bi im dragi Bog bar malo prosvijetlio pamet i razmišljanja.

SLIKE