Pri obilježavanju obljetnice smrti Dr. Ante Starčevića, članovi Hrvatskog domobrana - ogranak Rijeka, posjetili su grob Dr. A. Starčevića u Šestinama i nazočili sv. misi u Zagrebačkoj katedrali, a u povratku posjetili su Muzejsku zbirku naoružanja Domovinskog rata na Turnju i zapalili lampion za poginule branitelje Karlovačkog kraja. O izloženim eksponatima u Muzeju, borbenoj crti na Turnju i događajima iz razdoblja Domovinskog rata upoznao ih je brig./mir. Dubravko Halovanić, a o djelovanju naše postrojbe, gđica Dijana Nikolić. Naši gosti bili su zadovoljni i puni zahvale za saznanje o Domovinskom ratu na karlovačkom prostoru i radu naše postrojbe na očuvanju sjećanja o Domovinskom ratu.

SLIKE

 

- nazočili smo obilježavanju obljetnice pogibije branitelja gvozdanskog iz 1578. godine, srednjovjekovne kovnice novca hrvatskih kraljeva, koju su nakon duge opsade osvojili osmanlijski osvajači

- hrabri hrvatski branitelji radije su svi izginuli nego se predali osvajačima, 14. siječnja 1578. godine

SLIKE

 

10.01.2012.

U sklopu redovne obuke i izobrazbe obišli smo grad Karlovac i upoznali se sa njegovom kulturnom i povijesnom baštinom, obišli smo karlovačko Veleučilište i upoznali se sa prehrambenim studijem (proizvodnja sira i piva), strojarskim studijem te zaštitom prirode i lovstvom.
Posjetili smo Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, u službi za prevenciju ovisnosti upoznali smo se sa ovisnošću i posljedicama.
Pri obilasku grada posjetili smo i naš Dom umirovljenika "Sv. Antun".

 

Prezentatori:
Grad Karlovac: brig./mir. Dubravko Halovanić

Veleučilište: prof. Marijana Božičević
prof. Josip Čulig
prof. Mirko Butković
prof. Vedran Slijepčević

Dom umirovljenika: g. Predrag Kučinić - socijalni radnik

Paviljon Katzler: gđa. Morana

ZZJZKŽ Služba za prevenciju: psiholog Ivica Šusto
med.teh. Ivica Đerek

SLIKE

 

- obilježena 20. obljetnica pogibije ratnog snimatelja na Turnju, Živka Krstičevića
- na spomen ploči uklesano je i njegovo ime, prikazan zadnji kadar koji je zabilježio u vrijeme pogibije; u organizaciji g. Ivice Sertića
- o Živku je govorio g. Damir Glavaš, dopredsjednik Udruge ratnih snimatelja i novinara, suradnik Živka Krstičevića

SLIKE

 

Donijeli smo Betlehemsko svjetlo u vrtić "Grabrik" za sve karlovačke vrtiće.

O Božiću i Svjetlu djecu je upoznao prečasni Ivan Norbert Koprivec - dekan karlovačkog dekanata, a djeca su priredila prigodni program.

SLIKE