U suradnji sa PA "Ka-trevel", pokrenuli smo turističku turu obilaska dijela Karlovačke crte bojišnice iz razdoblja Domovinskog rata sa vojnim vozilima. Na promotivnoj vožnji obilaze se 4 točke sa upoznavanjem crte bojišnice u ukupnoj dužini od 15 - 20 km.

SLIKE

 

Srdačno pozdravljamo našu pravobraniteljicu za djecu koja se umjesto njihovih roditelja, zdušno brine o njima. 29. kolovoza uključili smo se u obilježavanje obljetnice prosvjeda protiv odlaska mladića u JNA 1991. godine, pod nazivom "Bedem ljubavi", a u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatske žene - ogranak Karlovac, uz udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Posjet predsjednika HDZ-a gradu Karlovcu dočekao je predsjednik PP "KPV ZNG-91." u Muzejskoj zbirci na Turnju i upoznao ga sa povijesnim lokalitetom gdje se Zbirka nalazi i izloženim eksponatima. Presdsjednik HDZ-a g. Tomislav Karamarko, bio je vrlo zadovoljan prezentiranim i pohvalno se izrazio o aktivnosti naše udruge.

SLIKE

 

 

Ove godine organizirali smo ljetno pokretno taborovanje za naše dječake i djevojčice, koje je provedeno od 12. - 19. kolovoza na lokaciji Novigrad na Dobri sa premještanjem u Selce i povratkom u Novigrad na Dobri. Pokret smo izveli Campagniolom AR-55, a putovali smo starim austrougarskim cestama: Karolinom, Rudolfinom i Lujzijanom. Naš gost ove godine na taborovanju bio je Antonio D., član HD - ogranak Rijeka. Po planu taborovanja savladali smo upoznavanje sa florom i faunom našega kraja i kraja kroz koji smo prolazili, pružanje prve pomoći, paljenje vatre, pripremu jednog obroka, orijentacijom i kretanjem po zemljovidu, kretanje po nepoznatom terenu, rukovanju šumskim alatom i dijelom vojne izobrazbe. Posjetili smo HE "Gojak", vozili se i upoznali sa radom patrole na patrolnom brodu pomorske granične policije, posjetili Aquarium u Crikvenici, prošetali Selcem i Crikvenicom, kupali se na moru i u r. Dobri. Ove godine gosti su nam bili članovi Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, a upoznali su nas sa načinom pružanja prve pomoći uz praktičan rad. Po povratku iz Selca, taborovanje završavamo na taborskoj prostoriji u Novigradu na Dobri. Stekli smo puno novih prijatelja i prijateljica, puno toga naučili -  jer znanje je naše oružje.

SLIKE

 

Povodom 5. kolovoza, Dana Pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, sudjelovali smo na aktivnosti koju su priredili naši prijatelji iz UHB Slunja, Rakovice i Cetingrada. Sudjelovali smo na dijelu hodnje koju organiziraju od Tržića do Slunja uz posjetu spomen obilježjima poginulih pripadnika 14. dp. iz razdoblja Domovinskog rata, uz polaganje cvjetnih aranžmana i paljenju lampiona. U Slunj i iz Slunja putovali smo našim povijesnim vozilom.

SLIKE