26.11.2022. - održali smo našu 4. izbornu skupštinu Zbora voda, koju je vodilo predsjedništvo u sastavu: gar. Goran Resovac - predsjedavajući, gar. Filip Pavičić - član, i gar. Ivica Tuškan - član. Za zapisničara izabrana je gar. Lorena Pavičić, ovjerovitelji zapisnika su; gar. Ivica Kosturić i gar. Franko Župčić. Verifikacijsko povjerenstvo: gar. Petra Drašković i gar. Tin Škrtić, a kandidacijsko povjerenstvo : gar. Matej Gavrić i Lana Matičić. Svi su jednoglasno izabrani. Uvodnu riječ i pozdrav pristiglih gostima dao je brig./mir. Dubravko Halovanić. Daljnje odvijanje skupštine vodilo je Predsjedništvo koje nas je upoznalo sa ovogodišnjim radom u udruzi kao i četverogodišnje aktivnosti koje smo provodili u smanjenom obimu radi provođenja EP mjera COVID-19. Za narednu godinu planirano je više aktivnosti, a prilagođavat ćemo se situaciji koja će biti u našem društvu. Za predsjednika je izabran gar. Filip Pavičić koji će nas voditi sljedeće 4 godine. Imamo izmjena i u Stožeru voda pa su tako izabrani sljedeći naši članovi:gar. Filip Pavičić - predsjednik, brig./mir. Dubravko Halovanić - dopredsjednik, gar-ca Lorena Pavičić - zapovjednica voda, gar. Ivica Tuškan - Prvi dočasnik voda, gar. Franko Župčić - zapovjednik 1. desetine, gar. Antonio Dušković - zapovjednik 2. desetine i gar-ca Đurđica Fruk - zapovjednica 3. desetine. Sredstva koji smo imali na raspolaganju, koristili smo racionalno pa nam je financijsko poslovanje pozitivno. U Sud časti izabrani su: gar. Ivan Kosturić - predsjednik, gar-ca Hanna Kirchner i gar. Luka kljajić - članovi. Ove godine je bilo 40 aktivnosti, a tako smo planirali i za iduću godinu. Na Skupštini je bilo i naših gostiju koji su nas pohvalili u radu i pozvali nas na njihove aktivnosti. Za dosadašnju suradnju i potporu u našim aktivnostima podijelili smo brojne zahvalnice, a naše najaktivnije članove koji su imali najviše aktivnosti,  nagradili smo knjigama i to: gar. Ivicu Tuškana, gar. Franka Župčića i gar. Filipa Pavičića. Posebno nas je pohvalio msgr. Ferdinand Vražić koji nas prati već 16 godina aktivnosti kao i jedan od ratnih zapovjednika 110. br. ZNG, brig./mir. Josip Tomačić. Zahvaljujemo svim našim članovima koji su pokazali ozbiljnost i odgovornost na današnjoj godišnjoj skupštini.

 

VIJEST TREND PORTALA

 

 

PREZENTACIJA AKTIVNOSTI U PROTEKLOJ GODINI:

 

16.11.2022. - održali smo redovni radni sastanak na kojem smo se upoznali sa našom odorom, načinom korištenja i redovnim održavanjem. Ujedno smo se upoznali i sa osnovnim strojevim radnjama koje koristimo u svakodnevnom radu na našim aktivnostima. Svi nazočni bili su zainteresirani za rad i sa zanimanjem usvojili nova saznanja.

 

13.11.2022. - sudjelovali smo na 31. obljetnici ustrojavanja oklopno-mehanizirane bojne 4. OZ Klc. Obljetnicu je organizirala udruga Veterana oklopno-mehanizirane postrojbe, a postavljeni su vijenci i upaljeni lampioni na Spomen obilježje "4. rijeke" i prikazana je sv. misa za sve poginule ove postrojbe i sve poginule i nestale u Domovinskom ratu. Ispred potpredsjednika vlade i ministra Hrvatskih branitelja nazočio je gen. puk. Drago Repinc, a ispred županije gđa. Maja Vučinić Knežević i brojne udruge iz razdoblja Domovinskog rata. Nakon protokolarnog programa, upriličeno je druženje svih sudionika današnjeg događanja, u Domu DVD-a "Mahično". Bilo nam je ugodno družiti se sa veteranima ove značajne udruge.

 

11.11.2022. - sudjelovali smo na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja karlovačke 13. domobranske pukovnije. Ova je postrojba ustrojena 15.11.1992. g., a djelovala je do 30.06.1995. kada je rasformirana, a branitelje popunjavaju ostale postrojbe tadašnjeg ZP Karlovac, prvenstveno 110. karlovačku brigadu i pristožerne postrojbe ZP Klc. Danas je predstavljena monografija ove postrojbe u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "I. G. Kovačić". Monografiju su napisali pripadnici ove pukovnije uz iznošenje svojih doživljaja i opisa vremena u kojem su djelovali. Ilirska dvorana bila je popunjena do posljednjeg mjesta uz prigodni program učenika Glazbene škole u Karlovcu. Predstavljanje knjige vodio je uređivački kolegij sa recenzentima, gen.zbora Pavlom Miljavcem i brig. Milanom Malešom.

 

08.11.2022. - sudjelovali smo na komemoraciji za 17 poginulih pripadnika 129. br. koji su poginuli na današnji dan prije 31 godinu. Sv. misu predvodio je msgr. Ferdinand Vražić i nadahnuto je govorio u homiliji o ovom i sličnim događajima iz razdoblja Domovinskog rata. Nakon sv. mise, postavljeni su vijenci i upaljeni lampioni na spomen obilježje uz kapelicu "Uznesenja sv. Križa" u Draganićkim Mrzljacima. Na komemoraciji je sudjelovao potpredsjednik Vlade i ministar Hrvatskih branitelja, g. Tomo Medved, naša županica, gđa. Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik, g. Damir Mandić, gradonačelnica Ozlja, gđa. Lidija Bošnjak, NO gđa. Anica Domladovac i brojne udruge proistekle iz razdoblja Domovinskog rata.