10.05.2021. - predsjednik Organizacijskog odbora 19. Susreta, gen.boj./mir. Ljubo Ćesić Rojs obišao je dio trase promotivne vožnje za "19. Susret", susreo se sa načelnikom općine Vojnić, g. Nebojšom Andrićem, a dogovorena je potpora za 19. Susretstarodobnih vojnih vozila u RH.

 

03.05.2021. - po odobrenju Stožera CZ KŽ i trenutnih epidemioloških mjera, intenzivno smo započeli sa pripremama na našem tradicionalnom "19. susretu starodobnih vojnih vozila u R. Hrvatskoj". Danas smo obišli trasu promotivne vožnje, a ove godine bi obišli Petrovu Goru i nekadašnji okupirani prostor sa upoznavanjem neprijateljskih položaja i infrastrukture na tom prostoru. Trasa je duga oko 100 km, a obišli bi položaje logistike, zapovjedništva i komunikacija neprijateljskih snaga u razdoblju Domovinskog rata. Za tu prigodu ustrojili smo i Organizacijski odbor 19. susreta, na čijem je čelu gen.boj./mir. Ljubo Ćesić Rojs, dopredsjednik Hrvatskog generalskog zbora. Susret bi se trebao održati 29. svibnja, a iskreno se nadamo kako će to tako i biti.

 

03.05.2021. - u suradnji sa kordinacijom udruga pristeklih iz Domovinskog rata, organizirali smo paljenje lampiona i sv. misu za pok. Gojka Šuška, ratnog ministra, koji je na današnji dan napustio ovaj svijet i prešao u vječnost. Na Turnju ispred spomen obilježja, postavili smo lampione i odali počast poginulim braniteljima koji su položili svoje žoivote za našu Domovinu. Na Švarči, ispred crkve "sv. Franje Ksaverskog", održana je i prigodna sv. misa, koju je predvodio vlč. Ivica Blaževac, vojni kapelan Zapovj. H KoV-e sa domaćim župnikom, vlč. Dujom Kurtovićem. Vlč. Blaževac nadahnuto je govorio o pok. ministru i evocirao uspomene koje je i sam doživio za života pokojnika. Napomenuo je kako je lijepo što smo to organizirali i tako treba nastaviti sa sličnim aktivnostima kako bi mladi očuvali naše povijesne i svjetle tradicije, jer tko ne poznaje povijest, imat će problema u budućnosti.

 

28.04.2021. - danas smo bili u Ogulinu, u suradnji sa djelatnicima PU Klc. na prvođenju akcije: "Manje oružja - manje tragedija".  Akcija se provodila u vremenu od 09,00 - 11,00 sati, a građani su bili zainteresirani za akciju i interesirali se o MES i NUS koje smo mi izložili. Za vrijeme akcije posjetili su nas načelnik PU Klc. g. Darko Bratić sa načelnikom PP Ogulin i gđa. Martina Furdek Hajdin, županica KŽ.

 

23.04.2021. - u suradnji sa PU Klc. na karlovačkoj tržnici bili smo uključeni u provođenje tradicionalne akcije: "Manje oružja, manje tragedija". Akcija se provodila u vremenu od 09,00 - 11,00 sati, a izložena su minsko-eksplozivna sredstva, promotivni filmovi i prigodni tiskani materijali sa naznakom na povrat ilegalnog naoružanja, MES-a i NUS-a koje se još nalaze kod građana, a izazivaju samo tragediju. Posjetitelji su sa zanimanjem i pažnjom popratili ovu akciju. Posjetili su nas još i načelnik PU Klc., županica i zamjenica KŽ kao i gradonačelnik Karlovca.